ГоловнаСуспільствоЖиття

Росіянин з "Азова" має намір стати громадянином України

У Росії проти Романа Желєзнова готують кримінальну справу

Росіянин з "Азова" має намір стати громадянином України
Роман Железнов, боец батальона "Азов"
Фото: vk.com

Фігурант першої в РФ справи про "найманство" Роман Желєзнов, якого СК РФ звинувачує в участі у збройному конфлікті на боці батальйону "Азов", має намір отримати українське громадянство.

Про це він розповів в інтерв'ю Газете.ru.

"Тут можливостей для самореалізації більше, ніж на батьківщині", - вважає Железнов. Також він пояснив своє рішення вибірковістю російського правосуддя.

"Я збираюся отримати українське громадянство. Я не дивуюся вибірковості в застосуванні каральних санкцій російськими спецслужбами. Розумію це, сумую за батьківщиною, друзями і родиною, але ні про що не жалкую. Я не будую зараз довгострокових планів. Наразі варіанти повернення на батьківщину такі: на танку, під конвоєм або трупом. А далі... доживемо - побачимо", - розповів Желєзнов.

Желєзнов визнав свою співпрацю з батальйоном "Азов", проте зазначив, що, всупереч звинуваченням СК РФ, бере участь у статусі волонтера і жодної зарплати не отримує. Цю інформацію підтвердили й інші представники "Азова".

Нагадаємо, в московській квартирі Желєзнова, а також трьох інших громадян Росії, яких підозрюють в участі у збройному конфлікті в Україні на боці сил української армії, проводився обшук. Желєзнова звинувачують за ч.3 ст.359 КК РФ - участь як найманця у збройному конфлікті або військових діях. Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі строком до семи років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram