ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" випробовує планшет, розроблений спеціально для військових

"Карат" розраховано на жорсткі умови експлуатації

"Укроборонпром" випробовує планшет, розроблений спеціально для військових
МПК "Карат"
Фото: ukroboronprom.com.ua

Спеціалісти "Укроборонпрому" розпочали лабораторні дослідження малогабаритного персонального комп'ютера "Карат", розрахованого на жорсткі умови експлуатації. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"Карат" використовуватиметься як автоматизована система управління тактичної ланки сухопутних військ, він призначений для обміну інформацією всередині підрозділу і для координації дій бійців і командирів. Згідно з повідомленням, комп'ютер може вирішувати низку комунікаційних, інформаційних та розрахунково-тактичних задач. Прилад може використовувати дані систем GPS/ГЛОНАСС, зокрема розташування користувача, точний час, напрямок і швидкість руху, а також спеціальні засоби радіозв'язку.

У комплект "Карата" входить персональний комп'ютер для командира артилерійського підрозділу - універсальний балістичний калькулятор, що автоматизує розрахунки під час підготовки та управління вогнем артилерії.

Повідомляється, що після лабораторних випробувань "Карат" пройде тестування в польових умовах.

Нагадаємо, цього літа президент України Петро Порошенко змінив керівника "Укроборонпрому". Новим начальником підприємства став Роман Романов, депутат Херсонської облради, засновник автомобільного центру "Автопланета", який є дилером Hyundai і KIA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram