ГоловнаСуспільствоЖиття

Місію ОБСЄ в Україні продовжили на шість місяців

Місія спостерігає та інформує країни-учасниці про результати, а також полегшує діалог

Місію ОБСЄ в Україні продовжили на шість місяців
Фото: donbass-info.com

Спостережну місію ОБСЄ в Україні продовжено на шість місяців.

Про це на прес-конференції в Одесі заявив речник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків, пише УНІАН.

"Наш мандат тривав 6 місяців. На даний момент наша місія продовжена ще на 6 місяців за рішенням усіх 57 країн-учасниць місії. У нашому мандаті - два основних моменти: спостерігати й інформувати країни-учасниці про результати наших спостережень, а також полегшувати діалог", - сказав Боцюрків.

Він додав, що члени місії також моніторять "гуманітарну ситуацію з переселенцями зі сходу, а також питання, пов'язані з безпекою і правами людини".

"Ми плануємо присутність місії на території 10 міст і розширення кількості спостерігачів до 300 осіб", – сказав речник .

Як зазначив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, "у нас є можливість збільшити кількість спостерігачів до 500 осіб, зараз місія ухвалила рішення про розширення штату".

"Більшість, 350 із 500, направлять на схід країни. Я хочу підкреслити, що спостережну місію буде продовжено по всій Україні, в тому числі в Одесі", - сказав Хуг.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ планувала збільшити кількість інспекторів з 78 до 350 і розширити територію спостереження. Забезпечення моніторингу та верифікації режиму незастосування зброї з боку ОБСЄ є одним з дванадцяти пунктів домовленостей, яких досягнула тристороння контактна група в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram