ГоловнаСуспільствоЖиття

На околицях Донецька ведуть мовлення тільки російські телеканали, - Нацрада

У радіусі 70 км від обласного центру немає українського телемовлення

На околицях Донецька ведуть мовлення тільки російські телеканали, - Нацрада
Фото: centr-telecom.ru

Національна рада з телебачення і радіомовлення заявляє про мовлення виключно російських телеканалів у радіусі 70 км від Донецька. Про це на брифінгу повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

У Донецьку і Донецькій області в радіусі до 70 км (Горлівка, Єнакієве, Макіївка, Шахтарськ, Харцизьк, Докучаєвськ, Волноваха, Дебальцеве), що складає понад 37% населення області, мовлення ведуть виключно російські телеканали. З Волновахи канали "Радіо-24", "5 канал" (Україна) і телеканал "Україна" "дістають" до західної частини та центру Донецька, але якість сигналу при цьому багато в чому залежить від рельєфу місцевості.

З Краматорська (на Краматорськ, Слов'янськ та сусідні райони в радіусі 20 км) ведуть мовлення 13 українських каналів.

З Маріуполя в радіусі 40 км ведуть мовлення також усі 13 українських каналів, передбачених ліцензією з охопленням області 14%.

В Артемівську в радіусі 25 км (на міста Артемівськ, Соледар, Світлодарськ, Дзержинськ, а також частково на Горлівку, Костянтинівку і Попасну) мовлять 9 українських каналів з охопленням приблизно 10% території області.

З Костянтинівки ведуть мовлення 9 українських каналів, з Тореза - 6, зі Світлодарська та Красноармійська в радіусі 10 км також.

У Луганській області в радіусі 30 км, що становить 36% охоплення населення, ведуть мовлення 3 проросійські телеканали "Луганск-24", "Россия-24" і "Life News".

Нагадаємо, в Україні заборонено мовлення і ретрансляція 15 російських телеканалів, Нацрада навіть просила друковані ЗМІ відмовитися від публікації телепрограм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram