ГоловнаСуспільствоЖиття

Білоруський суд заарештував вісьмох українських уболівальників (оновлено)

Фанатів покарали за мати і свастику

Білоруський суд заарештував вісьмох українських уболівальників (оновлено)
Фото: segodnya.ua

Одного із затриманих у Білорусі українських фанатів засуджено до 10 діб адміністративного арешту. Затриманого звинуватили в тому, що до його одягу було приліплено стікер із зображенням кельтського хреста, повідомляє "Радіо Свобода".

Іще сімох затриманих громадян України, зокрема одну дівчина, посадили на п'ять діб за матюки. Імена заарештованих: Яна Васильківська, Андрій Поліщук, Денис Тимофєєв, Остап Ліщук, Юрій Чабалюк, Юрій Ольхович, В'ячеслав (прізвище невідоме) й Олександр Лопань (йому дали 10 днів).

Трьох українців відпустили без будь-якого покарання.

Спікер МЗС Євген Перебийніс уточнив УНІАН, що ще чотирьох людей оштрафували. "Судове засідання завершилося. Чотирьох із дванадцяти вболівальників відпустили після виплати ними штрафу в еквіваленті 100 доларів, одному присудили десять діб арешту нібито за свастику, сімох уболівальників затримали на п'ять діб нібито за нецензурну лайку", - сказав він.

Український консул, який прибув до суду, заявив, що посольство подаватиме ноту в МЗС Білорусі з приводу масового затримання громадян України на території Білорусі.

Також покарано 12 білорусів, їх оштрафували на 50 доларів кожного.

Нагадаємо, 9 жовтня після матчу відбірного турніру Євро-2016 Білорусь - Україна в місті Борисові Мінської області силовики затримали велику кількість фанатів нібито за скандування нецензурних пісень про президента РФ Володимира Путіна. Спочатку повідомляли про більш ніж 100 затриманих, згодом міліція Борисова уточнила, що затримано 41 особу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram