ГоловнаСуспільствоЖиття

Переміщення батальйону "Київ-2" узгоджене з керівництвом МВС (оновлено)

Радник Авакова нагадав, що Москаль не має права коментувати переміщення підрозділів АТО

Переміщення батальйону "Київ-2" узгоджене з керівництвом МВС (оновлено)
Фото: nfront.org.ua

Заява губернатора Луганської області Геннадія Москаля про те, що нібито батальйон "Київ-2" й інші підрозділи МВС утекли з місця несення служби в с. Чорнухине, є необґрунтованою. Про це в коментарі LB.ua сказав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Пересування підрозділів міліції в зоні АТО узгоджено в рамках ротації або переведення на ті напрямки, де вони найбільше потрібні. А Геннадій Москаль не є командиром ні міліцейських батальйонів, ні батальйонів армії - тому взагалі не в праві судити про те, хто, навіщо і куди переходить. Це не належить до його компетенції", - повідомив Геращенко.

За його словами, такі висловлювання негативно позначаються на іміджі бойових підрозділів, а також на настроях бійців.

"Нашим міліціонерам дуже прикро чути такі заяви, які не мають під собою підстав, а лише дають привід для російської пропаганди робити такого самого типу заяви, ґрунтуючись на словах Г. Москаля", - додав радник міністра.

Заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович уточнив, що "Київ-2" дислокувався в районі Чорнухиного з 6 серпня по 5 вересня. Потім його відправили на базу у Слов'янськ. Там його доукомплектували і перевели на службу у Волноваху, де він і знаходиться зараз. Коментар Величковича оприлюднено на ютубі МВС.

Нагадаємо, командир взводу батальйону "Київ-2" в коментарі LB.ua спростував заяву Москаля про втечу батальйону з місця несення служби в с. Чорнухине Попаснянського району.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram