ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Россия

З 1 січня росіяни залишаться без айфонів

Усі дані користувачів повинні зберігатися на території країни

З 1 січня росіяни залишаться без айфонів

З 1 січня 2015 року набирає чинності новий закон, через який на території Росії буде заборонено використовувати всі види айфонів. Під цей закон також потрапляє вся продукція Apple, користувачі якої не зможуть користуватися iPhone і iPad, повідомляє TVi з посиланням на російські ЗМІ.

Закон передбачає зберігання всіх персональних даних жителів Росії тільки на території РФ. Це означає, що дані спеціальної програми облікового запису iCloud повинні зберігатися на території РФ. Зараз сервери компанії Apple знаходяться в Каліфорнії, а серверів на російській території у компанії немає.

За словами інтернет-омбудсмена РФ Дмитра Маринічева, ні у Apple, ні у будь-якої іншої компанії не вистачить часу перенести контент на територію Росії до початку 2015 року.

Раніше набуття чинності закону було призначено на вересень 2016 року, однак депутати Держдуми прийняли поправки, якими початок чинності постанови зсувається на 1 січня 2015 року.

Відповідно до закону, заборона торкнеться всіх звичних інтернет-сервісів: від соціальних мереж до купівлі товарів в інтернеті, оскільки всі вони надсилають дані користувача на сервери за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram