ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацгвардійці прийшли під АП з вимогою демобілізації (оновлено, трансляція)

Солдати-строковики вийшли на акцію протесту

Біля Адміністрації президента в Києві зібралися понад 100 службовців Національної гвардії. Вони вимагають демобілізації і відмовляються повертатися в частину доти, поки їм не назвуть дату демобілізації. Про це пише прес-центр Майдану на Фейсбуці.

Як повідомляє прес-служба Нацгвардії, керівництво Нацгвардії вже проводить з бунтівниками переговори, роз'яснюючи військовослужбовцям позицію держави з приводу демобілізації, а також попереджаючи про наслідки протесту.

Фото: www.facebook.com/maidanpresscenter

За даними "Дзеркала тижня", мова йде про 350 солдатів, які, зокрема, вийшли з військової частини і пішки прямують до Києва.

З посиланням на неназване джерело в керівництві Нацгвардії видання повідомляє, що до бунту військовослужбовці протягом чотирьох діб вимагали виплатити їм кошти, які вони тривалий час не отримували. Також вони вимагали, щоб їм видали зимову форму та екіпірування і поводилися з ними "як з людьми, а не з худобою".

Солдати мають намір домагатися від президента звільнення командирів військової частини, що допустили такий стан справ.

Нагадаємо, в суботу, 11 жовтня, президент Петро Порошенко заявив про відтермінування демобілізації солдатів, у яких закінчився термін служби. Повернення строковиків додому стане можливим після припинення вогню в зоні АТО та побудови лінії оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram