ГоловнаСуспільствоЖиття

Частина строковиків-протестувальників пішла з Банкової (трансляція)

Але більшість строковиків далі залишається на Банковій

Солдати строкової служби Національної гвардії, які мітингують біля Адміністрації президента з вимогою демобілізації, починають поступово йти з вулиці Банкової і автобусами повертатися в частину.

Зокрема, щонайменше два автобуси вже поїхали з вулиці Інститутської, пише УНІАН.

Разом з тим, більшість строковиків далі залишається на Банковій.

Раніше до протестувальників вийшов перший заступник голови Адміністрації Президента України Геннадій Зубко. Він пообіцяв, що строковиків-мітингувальників не будуть відправляти в зону проведення АТО і закликав солдатів повертатися в частину.

"Після того, як відбудеться візит Президента до Мілана, буде зрозуміло, що відбуватиметься далі, яким чином ми будемо далі рухатися, але те, що я вам сьогодні можу повідомити, в понеділок з вами зустрінуся. Друге - це те, що вас не відправлять у зону АТО і сьогодні є чітка позиція Президента про те, що солдати строкової служби не будуть у зоні АТО", - сказав Зубко.

Разом з тим він зазначив, що розуміє, що строковикам хочеться демобілізації, бо їх чекають удома, "але водночас вам виплачують більше ніж тим, хто сьогодні у штатському на роботі".

Він також заявив, що за умови повернення сьогодні у військову частину до строковиків Національної гвардії покарання застосовуватися не будуть.

Нагадаємо, під стінами Адміністрації президента відбувається мітинг строковиків Нацгвардії з вимогою демобілізації. За словами гвардійців, багато з них вже відслужили рік або півтора.

Командувач Нацгвардії Степан Полторак назвав вимоги строковиків щодо демобілізації "абсолютно незаконними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram