ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовики концентрують сили поблизу Новоазовська і Маріуполя, - Тимчук

У бік Новоазовська попрямувала колона вантажівок з Ростовської області

Бойовики концентрують сили поблизу Новоазовська і Маріуполя, - Тимчук
Фото: 0629.com.ua

За оперативними даними групи "Інформаційний опір", в районі Маріуполя зберігається напружена ситуація, тут відзначено активність диверсійно-розвідувальних груп бойовиків. Про це повідомляє Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Тимчук повідомляє, що напередодні підрозділи російської армії і групи терористів, дислоковані в районі Новоазовська, підняли по тривозі, нібито через наступ українських військ. У район Новоазовська також прибувають колони з боєприпасами та спорядженням з Росії.

"13 жовтня, зафіксовано перетин кордону з боку н.п.Федорівка (Ростовська область РФ) колони вантажних автомобілів чисельністю до 10 од. Колона попрямувала в бік н.п.Новоазовськ", - пише Тимчук.

Також в районі н.п.Саханка Новоазовського району прибув підрозділ спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ чисельністю в кілька десятків осіб. Одночасно з цього району вивели групи місцевих бойовиків. Військовослужбовці, котрі прибули, не приховують своєї приналежності до Збройних сил РФ.

"З прикордонних районів Ростовської області РФ виводиться в місця постійної дислокації частина російських військ. Відзначено висування з району н.п.Долотінка Міллерівського району Ростовської області РФ особового складу з підрозділів 138 окремої мотострілкової бригади в місця постійної дислокації", - повідомляє Тимчук.

Нагадаємо, на вихідних президент Росії Володимир Путін наказав відвести від українського кордону понад 17 тис. солдатів, проте за даними українських спостерігачів, насправді відбувається ротація російських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram