ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Верховної Ради невідомі кидають димові гранати і петарди, розбили вікно (оновлено)

Мітингувальники відмовилися називати організацію, яку вони представляють

Близько сотні людей в чорному одязі і балаклавах перед будівлею Верховної Ради кидають димові гранати і петарди. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Фото: EPA/UPG

На запитання кореспондента про те, яку організацію вони представляють, чоловіки відмовилися відповідати, сказавши, що представляють самі себе. Вони також не висувають жодних вимог.

Агресивні чоловіки в чорному жбурляють у міліцію бруківку. З ними намагалася поговорити Тетяна Чорновол, але її не слухали, кричали, що вона зраджує пам'ять чоловіка.

До агресивних мітингувальників звернулися лідери ВО "Свобода" Олег Тягнибок та Ірина Фаріон. Тягнибок повідомив, що учасникам пікету не вдалося вплинути на голосування депутатів і домогтися визнання воїнів УПА героями України, тому партія припиняє свою діяльність у Раді цього скликання.

Після цього "свободівці" почали формувати колону, щоб пройти вулицею Грушевського на Інститутську і далі в парк Шевченка. Люди в чорному залишилися і продовжують діяти агресивно.

Раніше чоловік, схожий на лідера людей у балаклавах (великий чоловік без балаклави, в татуюваннях), показав журналістське посвідчення на ім'я Володимира Сидорчука.

Чоловіки в чорному стояли впритул до міліції, яка оточила будівлю ВРУ по периметру. У бік міліціонерів летіли каменюки, димові гранати і петарди.

До мітингувальників з будівлі парламенту ніхто не виходив, але триває трансляція із залу засідань, чутно, як у Раді намагалися вгамувати агресивних пікетників і пояснити, що так вони не прискорять роботу Ради.

Близько 12:30 відбулися бійки мітингувальників у балаклавах з міліцією. При цьому мітингувальники били представників МВС палицями, кийками, жбурляли в них пляшки. Міліція застосувала перцевий газ. Цивільні особи, які пікетують будівлю Ради, відступили в Маріїнський парк в очікуванні наступних провокацій.

Як повідомлялося, сьогодні в центрі Києва пройшов Марш слави УПА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram