ГоловнаСуспільствоЖиття

Боєць "Айдару", який залишився без руки і без ноги, живе у квартирі, куди не влазить інвалідний візок. Потрібна допомога

В'ячеслав Буйновський утратив руку і ногу під Щастям

Боєць "Айдару" В'ячеслав Буйновський, який став інвалідом унаслідок поранення під містом Щастя Луганської області, потребує допомоги. До редакції LB.ua звернулися волонтери, які опікуються В'ячеславом.

"Кошти на протези вже збирають. Але є інша проблема - житлова, - каже волонтерка Ганна. - В'ячеслав із матір'ю мешкає у квартирі 12,5 кв. м у м. Королевець Сумської області. Прохід вузький, інвалідний візок не проїде навіть у коридор, зручності на вулиці. Мені важко уявити, як вони будуть далі жити, не можу собі уявити, ні як він на одній нозі стрибає до туалету на вулиці і єдиною цілою рукою тримається, щоб не впасти в яму, і також не можу собі уявити, як мама-пенсіонерка затягує візок з пультом управління в коридор, куди той просто не проходить. Вага візка близько 100 кг (з пультом управління, подарували німці)".

Мати В'ячеслава - Катерина - розповіла LB.ua, що в міськраді їх поставили на чергу шостими. "Але будівництва в Королівці немає, хіба помре хтось самотній і квартира перейде міськраді, тоді, можливо, нам щось виділять".

Родичі та волонтери сподіваються, що хтось із можновладців чи просто добре забезпечених людей захоче допомогти В'ячеславу вирішити житлову проблему. Телефон матері Катерини - 0678910715.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram