ГоловнаСуспільствоЖиття

РНБО озвучила офіційні дані про полонених і зниклих безвісти

В офіційну статистику не включено даних за вересень

РНБО озвучила офіційні дані про полонених і зниклих безвісти
Архивное фото
Фото: Валентина Чабанова

На Донбасі зниклими безвісти вважаються 330 бійців сил антитерористичної операції, 357 - у полоні. Про це розповів заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий, інформує РБК-Україна.

"Зниклих безвісти, за офіційними даними, ми маємо 330 осіб, полонених (серед військових) ми маємо 357 осіб", - сказав Польовий.

При цьому він підкреслив, що оперує офіційними цифрами про зниклих безвісти. "Тут є відмінності, але я не хотів би, щоб із цього приводу були спекуляції", - сказав представник інформаційно-аналітичного центру РНБО.

"Є наказ про те, що дані про зниклих безвісти під час активних наступальних дій противника в секторах Б і Д наприкінці серпня- на початку вересня все ще є закритими. Тому об'єктивно це не всі дані", - заявив він.

Польовий пояснив, що "зниклими безвісти" вважають тих військовослужбовців, які не повернулися із завдання і їх безпосередній командир доповів про цей факт. "На територіях, які захопили російські найманці чи незаконні збройні формування, все ще залишилися бійці: вони можуть виявитися в полоні, можуть опинитися в лікарні, деякі з цих людей все ще повертаються, переходять умовну лінію фронту", - сказав Польовий.

Нагадаємо, за даними МЗС України, з моменту оголошення перемир'я в зоні бойових дій на Донбасі загинули 119 осіб, бойовики порушили режим припинення вогню понад 1400 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram