ГоловнаСуспільствоЖиття

Постраждалих в АТО прооперують канадські хірурги

Гроші для цієї місії зібрали в Торонто

Постраждалих в АТО прооперують канадські хірурги
Фото: Макс Левин

Команда канадських хірургів у листопаді приїде в Україну, щоб протягом тижня зробити в Київському військовому госпіталі 100 відновлювальних пластичних операцій постраждалим на Майдані і в зоні АТО українцям.

Про це на презентації проекту Operation Rainbow Canada у Києві заявив президент Канадсько-українського фонду Віктор Гетьманчук, повідомляє Укрінформ.

"Канадську хірургічну місію в Києві заплановано на листопад. Головна її мета - направити незалежну команду професійналів хірургів-добровольців, які займатимуться відновною хірургією, зокрема зосередяться на деформаціях після поранень... Канадські медики приїдуть в Україну 7 листопада. З 10 по 15 листопада вони працюватимуть у чотирьох операційних Київського військового госпіталю і планують виконати близько 100 відновлювальних операцій", - сказав Гетьманчук.

Він розповів, що команда складається з 4 пластичних хірургів, що спеціалізуються на відновленні обличчя, черепа та інших постравматичних деформаціях. Разом з ними також прибудуть анестезіологи, медсестри та адміністративний персонал.

Він також повідомив, що фінансову підтримку для цієї місії було зібрано під час заходу "Об'єднання за Україну" в Торонто 11 вересня.

Нагадаємо, у серпні Німеччина виділила 100 тис. євро на лікування постраждалих в АТО прикордонників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram