ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ передала до суду справу бойовика ДНР "Кабана"

Під час затримання у 32-річного чоловіка вилучили наркотики, гранату та карту пам'яті

СБУ передала до суду справу бойовика ДНР "Кабана"
Фото: Макс Левин

Слідчі СБУ в Запорізькій області завершили досудове розслідування і 6 жовтня передали до суду справу звинуваченого в тероризмі та зберіганні наркотиків керівника підрозділу бойовиків організації "Донецька народна республіка" з позивним "Кабан".

32-річний чоловік у травні вступив у ДНР, був ватажком підрозділу "Щит", чергував біля захопленої будівлі СБУ в Донецьку і на блокпостах, згодом керував бойовиками, які захоплювали адміністративні будівлі та скоювали збройні напади на українських військовослужбовців.

За версією слідства, на початку серпня він отримав завдання дестабілізувати ситуацію в Запорізькій області, але був затриманий співробітниками СБУ в Бердянську.

Під час затримання в нього вилучили гранату РГД-5, наркотики, карту пам'яті з фотографіями катувань полонених українських військових.

Чоловіка звинувачують у злочинах, передбачених ст. 258-3 (Участь у терористичній організації), ст. 309 (Незаконне зберігання наркотиків без мети збуту) та ст. 263 (Зберігання зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу.

Матеріали звинувачення передано в Бердянський міський суд Запорізької області.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала диверсійну групу, що планувала серію терактів на стратегічних об'єктах і в адміністративних будівлях Запорізької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram