ГоловнаСуспільствоЖиття

На Донбасі загинули вже понад 4 тис. російських військових

Кадрові офіцери кажуть, що скоро ніким буде командувати

На Донбасі загинули вже понад 4 тис. російських військових
Могила Леонида Кичаткина
Фото: Псковская губернiя

Втрати російської армії на території України за час антитерористичної операції перевищили 4 тис. військовослужбовців. Такі дані оприлюднила правозахисник і засновник групи "Груз 200" Олена Васильєва на своєму сайті.

"Мені все частіше починають писати і телефонувати російські офіцери, які за велінням долі потрапили в халепу під назвою "громадянська війна в Україні" або "навчання під Ростовом". Вони ретельно аналізують ситуацію на своїх закритих форумах. При цьому всі обурюються абсолютно бездарним командуванням російських військ, введених на територію України. Кількість втрат з російського боку настільки велика, що вже через місяць командувати буде ніким, констатують офіцери", - пише Васильєва.

Кадрові військовослужбовці стверджують, що російські війська часто потрапляють під вогонь ДНР. "Трупів реально "дофігіща" після боїв за аеропорт, а укри ще й кепкують у відкритому ефірі. Техніку підбиту евакуювати не дали, зараз аеропорт під повним контролем ЗСУ, прапор укропський на будівлі теліпається, пустили 3 беззбройні групи для збору трупів. Точну кількість втрат не скажу, але щонайменше 2 сотні точно, оскільки в опонентів з ранкової групи менш ніж сотня залишилася з урахуванням поранених", - цитує Васильєва офіцерів.

На сайті подається перелік втрат з різних військових частин, за цими даними Росія вже втратила 4360 військових:

  • "Каменка" - 187 загиблих, 84 поранених, 103 зниклих безвісти;
  • "Спутник" - понад 180 загиблих;
  • 45 окремий полк спецназу ПДВ - у строю залишилося близько 150 осіб, загинули близько 850;
  • 15 бригада миротворча - тільки за вересень-жовтень понад 150 загиблих;
  • 22 бригада спецназу - залишилося близько 180 осіб, розгромлена майже повністю;
  • окремий батальйон спецназу "Екатеринбург" - з двох оперативних груп загальною чисельністю 100 осіб вціліло менш як 30;
  • 23 мотострілецька бригада "Кряж" - втрати близько 90 осіб;
  • артбригада міста Луг - втрати близько 150 осіб;
  • 24 бригада спецназу - підрозділ наразі практично небоєздатний, втрати понад 300 осіб;
  • реактивний артполк, місто Бузулук (Тоцьке) - на початку вересня батарею знищено повністю внаслідок нападу диверсантів ДНР, втрати близько 50 осіб;
  • внутрішні війська з охорони важливих державних і спеціальних вантажів - втрати 230 осіб.

"Цифри приблизні, оскільки жодного обліку військовослужбовців у тій "збірній солянці" так званих російських військ, немає. Централізованого виразного управління теж немає, як немає військової освіти та стажу у Шойгу. Можна майже стверджувати, що більшості російських військовослужбовців в Україні немає", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за даними ООН кількість загиблих у бойових діях на Донбасі перевищує 3,7 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram