ГоловнаСуспільствоЖиття

Amnesty International: до страти 4 чоловіків у Комунарі причетні українські військові

У Донецькій області виявлено докази позасудової страти людей

Amnesty International: до страти 4 чоловіків у Комунарі причетні українські військові

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє про наявність доказів причетності контрольованих Києвом сил до страти чотирьох чоловіків біля шахти "Комунар" у Донецькій області. Про це сьогодні заявила директор представництва Amnesty International в Україні Тетяна Мазур, інформує прес-служба організації.

"Немає жодних сумнівів, що позасудові страти та інші звірства вчиняють і проросійські сепаратисти, і прокиївські сили на сході України, але отримати достовірне уявлення про масштаби цих порушень дуже складно. Цілком імовірно, що багато з цих порушень ще не виявлено, а інші - навмисне сфальсифіковано. Також очевидно те, що певні резонансні випадки, про які повідомляли, зокрема, російські ЗМІ, були значною мірою перебільшені", - сказала Мазур.

Директор представництва закликала сторони перейти від взаємних звинувачень до розслідування вбивств.

Нагадаємо, у звіті місії ОБСЄ від 23 вересня вказано, що під Донецьком виявлено три колективні поховання: два поховання біля вугільної шахти "Комунар" біля селища Нижня Кринка (за 35 км на північний схід від Донецька) і одне в самому селищі.

Раніше Amnesty International повідомляла про порушення прав людини представниками батальйону "Айдар", однак про страти військовополонених або місцевих жителів не повідомлялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram