ГоловнаСуспільствоЖиття

Відкрито 57 кримінальних справ проти "осіб, які називалися бійцями "Айдару"

Військова прокуратура Луганського гарнізону розслідує злочини

Відкрито 57 кримінальних справ проти "осіб, які називалися бійцями "Айдару"
Фото: Макс Левин

Військова прокуратура Луганського гарнізону і слідчі міліції в Луганській області відкрили 57 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів особами в камуфляжній формі або тими, хто назвався бійцями батальйону "Айдар".

Про це повідомив заступник генерального прокурора-головний військовий прокурор Анатолій Матіос, інформують "Українські новини".

"Усього слідчі військової прокуратури Луганського гарнізону і слідчі міліції в Луганській області (станом на 14 жовтня) розслідують 57 кримінальних проваджень за фактами вчинення виключно корисливих злочинів особами в камуфляжній формі або тими, хто представлявся бійцями батальйону "Айдар", - сказав Матіос.

За його словами, із зазначених фактів 31 - тяжкі й особливо тяжкі злочини, всіх їх вчинено не в зоні проведення бойових дій.

Матіос також повідомив, що під час розслідування обставин вчинення бійцями 24 батальйону територіальної оборони "Айдар" кримінальних правопорушень, пов'язаних з викраденням депутата Луганської облради Павла Малиша, в автомобілі, яким пересувалися підозрювані, вилучено платіжні документи на різні прізвища (кредитні картки, чеки, заяви на видачу готівки тощо).

На одній з карток було 850 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала українську владу розслідувати порушення прав людини бійцями батальйону територіальної оборони "Айдар" на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram