ГоловнаСуспільствоЖиття

СК РФ призначив Надії Савченко нові експертизи

Слідство перевіряє телефонні розмови української льотчиці

СК РФ призначив Надії Савченко нові експертизи
Фото: Скрин-шот с Hromadske.tv

Слідчий комітет Росії призначив нові експертизи у справі заарештованого українського офіцера Надії Савченко. Про це на своїй сторінці у соціальному мікроблозі Twitter написав її адвокат Микола Полозов.

"Захист ознайомили з двома новими постановами про призначення експертиз у справі Савченко. Експертизи її стільникового і деяких листів із записами", - повідомив він.

Він зазначив, що ці аркуші з записами, вилучені у якогось свідка у справі, слідство збирається порівняти з почерком Савченко. Самі аркуші адвокатам не показали. Також адвокат повідомив, що у вівторок провів зустріч із підзахисною в Державному науковому центрі соціальної та судової психіатрії ім. Сербського.

Полозов зазначив, що умови утримання ув'язненої суттєво покращилися, зокрема, тепер їй дають можливість спати з вимкненим світлом і перестали за нею стежити.

Також адвокат оприлюднив лист Савченко російському омбудсмену Елі Памфіловій. У листі Савченко просить Памфілову посприяти поліпшенню умов утримання ув'язнених в воронезькому СІЗО-6. Вона пише, що в її камері дуже тонкий матрац і погана подушка, що може призвести до пошкодження хребта. Офіцер зазначає, що якщо Росія має кошти анексувати Крим і спонсорувати сепаратистів на Донбасі, то невеликий обсяг коштів для покращення умов в СІЗО-6 теж повинен знайтися.

Нагадаємо, раніше адвокати Савченко заявляли, що розцінюють як тортури умови її утримання в Державному науковому центрі соціальної та судової психіатрії ім. В. П. Сербського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram