ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд забрав у Шуфрича 6 га землі під Києвом

Рішення Обухівської адміністрації визнали недійсним

Суд забрав у Шуфрича 6 га землі під Києвом
Фото: partyofregions.ua

Суд визнав недійсним розпорядження Обухівської райдержадміністрації в 2009 році про виділення земельних ділянок площею по 2 га в Козині у власність трьом громадянам. Про це свідчить рішення Господарського суду Київської області від 6 жовтня, пишуть Наші гроші.

Суд дійшов висновку, що Обухівська РДА вийшла за межі своєї компетенції, оскільки зазначені ділянки розташовані в межах смт Козин і право розпоряджатися ними належить Козинській селищній раді.

У 2009 році Обухівська РДА передала у власність семи громадянам для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку площею 14 га (по 2 га кожному), до якої повністю входить земельна ділянка яхт-клубу. Надалі троє з цих фізосіб продали свої ділянки народному депутатові від Партії регіонів Несторові Шуфричу.

Утворена ділянка, яка поглинула землі яхт-клубу, розташована в смузі між дамбою Конча-Заспа-Плюти і Канівським водосховищем на восьмому кілометрі від санаторію "Жовтень".

Нагадаємо, у вересні прокуратура Обухівського району відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем чиновниками районної адміністрації та управління земельних ресурсів. Зокрема, чиновники незаконно передали земельні ділянки нардепам Сергієві Клюєву та Юрієві Мірошниченку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram