ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти організовують громадський контроль за виплатами солдатам АТО та їхнім сім'ям

Громадські працівники пропонують спільно з родичами військовослужбовців контролювати виплату грошових компенсацій учасникам АТО та їхнім сім'ям

Активісти організовують громадський контроль за виплатами солдатам АТО та їхнім сім'ям
Наталья Дидык
Фото: facebook

Громадський рух "Жіноча Сила України" пропонує родичкам військовослужбовців допомогу в організації контролю над виплатою компенсацій сім'ям учасників АТО. Про це повідомила глава руху Наталя Дідик на своїй сторінці у Facebook.

"Жіноча Сила України" має широку регіональну мережу, якою можна скористатися для координації дій в рамках проекту. Для ефективного відстеження соціальних виплат і гарантій держави бійцям та їхнім сім'ям активісти пропонують матерям, дружинам і сестрам військовослужбовців визначити жінку-координатора для кожного батальйону, роти чи бригади (не має значення, ЗСУ або МВС).

Кожному координатору необхідно зареєструватися в офісі "Жіночої сили України" за телефонами (066) 294-73-01, (093) 461-07- 51, (067) 577-42-57, назвавши прізвище і військове формування, за яке вона відповідатиме в рамках проекту.

Потім двічі на місяць, 15-го і 30 числа координатор повинна дзвонити за тими самими номерами і повідомляти про стан виплат: чи вчасно виплачуються кошти, в повному обсязі або частково, чи надаються встановлені законами пільги воїнам та їхнім сім'ям.

Активісти пояснюють: контроль потрібен, тому що почастішали випадки невиплати і затримки виплат грошей військовослужбовцям і бійцям АТО, які мають на це право. За словами Дідик, ще не відомо, чи є такі збої у виплатах випадковістю або системною проблемою - але комунікація з перших рук допоможе конструктивно і оперативно вирішувати всі непорозуміння.

"Так ми підкреслюємо дійсно важливий внесок солдатів і їхніх сімей в цілісність нашої держави", - зазначила Дідик.

"Дуже важливо в такій нелегкій ситуації бути разом, допомагати і підтримувати один одного. Якщо ваш чоловік служив або зараз служить в зоні АТО і ви не знаєте як скоординуватися з іншими жінками, просто зателефонуйте нам, і вам допоможуть знайти однодумців у вашому регіоні", - додала активістка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram