ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС отримало докази трансляції заборонених російських телеканалів

В офісах трьох компаній у Києві провели обшуки

МВС отримало докази трансляції заборонених російських телеканалів
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Головне слідче управління МВС провело обшуки у трьох компаніях, звинувачених у трансляції заборонених російських телеканалів. Про це повідомляє прес-служба МВС.

У п'ятницю, 24 жовтня, міліція за рішенням суду провела обшуки в офісах компаній "Торсат", "ОРТ" і "Саттелеком", які володіють правами на трансляцію російських телеканалів на території України. Під час обшуків вилучено копії свідоцтв та ліцензій, а також карти покриття території трансляції.

Міліція також вилучила звіти про доходи від розміщення реклами в ефірі заборонених телеканалів, фінансово-господарські документи, що підтверджують трансляцію телесигналу, та готівкові кошти - 10 тис. доларів і 100 тис. гривень. За підсумками обшуку накладено арешт на сім рахунків цих компаній на загальну суму 90 млн гривень.

Нагадаємо, в березні 2014 року Окружний адміністративний суд Києва заборонив трансляцію російських каналів РТР, "Первый канал", "Россия-24" і НТВ на території України.

Щодо компаній "Торсат", "ОРТ" і "Саттелеком" відкрито кримінальне провадження за підозрою в трансляції цих каналів, а також у використанні доходів від реклами для фінансування сепаратистів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram