ГоловнаСуспільствоЖиття

На Донбас їде четвертий "гуманітарний конвой" з Росії

Колона з 50 автомобілів сьогодні виїжджає з Ногінська

На Донбас їде четвертий "гуманітарний конвой" з Росії
Фото: EPA/UPG

У вівторок із Ногінська в Україну вирушає четвертий "гуманітарний конвой" Росії. Про це повідомили в Міністерстві надзвичайних ситуацій РФ, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"28 жовтня 2014 року о 15:00 з Ногінська рушає автомобільна колона МНС Росії (до 50 машин) із гуманітарною допомогою для населення Донецької та Луганської областей", - сказано в повідомленні.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) не бере участі в організації чергового конвою з гуманітарною допомогою для жителів Донецька і Луганська, повідомила у вівторок "Интерфаксу" керівник відділу зі зв'язків з громадськістю московської регіональної делегації МКЧХ Вікторія Зотикова.

"Маємо інформацію про цей конвої, є наміри надавати гуманітарну допомогу, і ми вітаємо будь-яку допомогу з будь-якого боку для Донбасу, де люди перебувають у скрутному становищі і дійсно потребують такої допомоги. Однак МКЧХ не бере участі в організації цього гуманітарного конвою", - наголосила Зотикова.

Нагадаємо, в серпні-вересні Росія відправила на Донбас три "гуманітарні конвої". Жоден з них не пройшов перевірку чи огляд українськими прикордонниками або представниками міжнародних організацій, також немає достовірних даних про вантаж, провезений Росією на українську територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram