ГоловнаСуспільствоЖиття

Боєць із 32 блокпоста: якби виходили раніше, нас розстріляли б

У бійців залишилася одна робоча одиниця техніки

Боєць із 32 блокпоста: якби виходили раніше, нас розстріляли б
Бойцы с 32-го блокпоста(на авто), приехавшие на 31 блокпост с останками погибших
Фото: стоп-кадр видео с канала Юрия Касьянова

Бійців 80 аеромобільної бригади, які разом з Нацгвардією перебували в оточенні на 32 блокпосту, везуть у шпиталь. Про це LB.ua повідомив один з бійців Назар.

"Уже можна повідомляти, що ми вийшли з оточення, - заявив він. - Не хотілося заздалегідь про це повідомляти... Зараз нас везуть у шпиталь, але поки що я навіть не знаю, в який. Напевно, десь у районі Лисичанська..."

"Добре, що виходили вчора. Раніше нас розстріляли б", - додав він і пояснив, що до вчора чітких домовленостей про це не було.

За словами бійця, з оточення вийшли всі бійці 80 бригади. За час перебування в оточенні загинув один боєць бригади.

Водночас він підтвердив, що два дні тому на 32 блокпост привезли трохи води і їжі.

"До нас проривалися з водою та їжею. Доїхало до нас десь 15-20% від того, що везли. Усе інше забрали бойовики. Але, Слава Богу, хоча б це... Попереднього разу їхали дві машини, то забрали всі продукти і речі", - заявив він.

За його словами, бійці вивезли з місця дислокації всю техніку та боєприпаси. "На сьогодні в робочому стані залишилася одна одиниця техніки", - додав він.

"Спасибі всім, хто допоміг достукатися до вищого керівництва і вибратися з оточення", - сказав боєць.

Як повідомляли, бойовики випустили з оточення українських військових, які утримували 32 блокпост біля села Сміле Луганської області. Раніше бійці із цього блокпоста повідомляли про відсутність води та їжі.

Спікер РНБО Андрій Лисенко спростовував інформацію про критичні проблеми з 32 блокпостом: "Бійці мають усе спорядження, боєприпаси, продукти, воду, ліки. Крім того, вони забезпечені дистанційною підтримкою. У разі наступу техніки (на цей блокпост - ред.) її буде знищено. І українські військові не будуть відходити з позицій, які вони зараз займають. Не обов'язково бійцям на цьому блокпосту про це знати".

Після виходу бійців з оточення Лисенко повідомив, що на 32 блокпосту з вересня загинуло понад 10 військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram