ГоловнаСуспільствоЖиття

БПП пропонує виплачувати пільги лише бідним

Соцвиплати будуть прив'язані до доходів сім'ї

БПП пропонує виплачувати пільги лише бідним
Фото: forexaw.com

Партія "Блок Петра Порошенка" запропонувала "Народному фронту" і "Самопомочі" в коаліційній угоді взяти на себе зобов'язання реформувати соціальну сферу так, щоб пільги і соцвиплати виплачували лише незахищеним верствам населення.

"Напрямок пільг і соціальних виплат - виключно на незахищені верстви населення шляхом прив'язки таких виплат до доходів сім'ї", - закликає один з пунктів документа.

Передбачено створення Соціального агентства, яке здійснюватиме соціальні виплати та надаватиме пільги, субсидії, компенсації. Соціальне агентство буде створено на базі Міністерства соціальної політики.

Також об'єднають фонди соціального страхування в єдиний Фонд соціального страхування на базі Пенсійного фонду.

Єдиний соціальний внесок передбачено знизити до 23% і розширити охоплення соціальним страхуванням зайнятого населення.

Передбачено створити Службу зайнятості з функцією надання послуг працевлаштування, при цьому виплату допомоги з безробіття здійснюватиме Фонд соціального страхування.

Окрім того, партія Порошенка пропонує розвивати мережу неприбуткових установ, які покривали б потреби соціально-незахищених верств населення в соціальних послугах. Для таких установ, за документом, слід передбачити механізми і джерела фінансування.

Також задекларовано створення належної системи соціального захисту учасників АТО.

Нагадаємо, 48-сторінковий проект коаліційної угоди містить зобов'язання провести низку кардинальних реформ у різних сферах держуправління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram