ГоловнаСуспільствоЖиття

83% українців дізнаються новини з телевізора

На другому місці - Інтернет, на третьому - друзі та знайомі

83% українців дізнаються новини з телевізора
Фото: timeszp.com

Більшість громадян України дізнаються інформацію про ситуацію в державі з програм українського телебачення. Про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 9-19 жовтня 2014 року.

Під час опитування українців попросили вказати три основні джерела новин. 83,5% респондентів вказали, що головним джерелом новин для них виступає українське телебачення, 31% - веб-сайти, по 29% - друзі/родичі й українська преса, для 21% українців одним з основних джерел новин є російське телебачення.

Найрідше громадяни дізнаються інформацію з українського радіо (16%), із соціальних мереж, блогів (11%), з російських газет і журналів (2%), російського радіо (1%).

Опитування засвідчило, що регулярно російські телеканали в цілому дивляться 9% опитаних, 29% роблять це час від часу, а 61% не дивиться російські телеканали, 1% опитаних не визначився із цього питання.

На питання про довіру до українського телебачення 22% респондентів відповіли, що повністю довіряють, 59,5% довіряють лише частково, 14% узагалі не довіряють, а 4,5% не визначилися.

Опитування проводили методом особистого інтерв'ю, було опитано 2025 респондентів, які мешкають у 110 населених пунктах усіх областей України (крім Луганської області та АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram