ГоловнаСуспільствоЖиття

Мера з Луганської області судитимуть за "референдум" 11 травня

Щодо Сергія Москальова обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

Мера з Луганської області судитимуть за "референдум" 11 травня
Урны для голосования в Донецке
Фото: @EvgenyFeldman

Мер Лутугиного Луганської області Сергій Москальов постане перед судом за проведення так званого референдуму про незалежність "Луганської народної республіки" 11 травня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Прокуратура області завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо міського голови одного з міст Луганської області. Мерові інкримінується посягання на територіальну цілісність України, створення терористичної організації і зловживання владою.

"Керівник міста всіляко сприяв діяльності озброєної терористичної організації "Луганська народна республіка". Зокрема, забезпечував матеріально-технічні потреби терористів: використовував службові повноваження, залучаючи ресурси місцевих комунальних підприємств для будівництва та облаштування блокпостів; надавав адміністративні приміщення для проведення нарад. Крім того, мер безпосередньо брав участь в організації референдуму для відділення Луганської області України", - розповів начальник управління прокуратури області Андрій Яковлєв.

У прокуратурі стверджують, що такі дії чиновника призвели до окупації міста антиукраїнськими силами.

Стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави. Нині прокурором затверджено і направлено до суду обвинувальний акт.

Нагадаємо, в серпні мера Лутугиного Сергія Москальова було затримано за підозрою в організації незаконного референдуму 11 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram