ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна домовилася з Росією про контроль над проблемними пунктами пропуску

Йдеться про пункти пропуску Куйбишеве-Дяково, а також Донецьк-Ізварине та Матвєєв Курган-Успєнка

Україна домовилася з Росією про контроль над проблемними пунктами пропуску
Фото: nfront.org.ua

Державна прикордонна служба України 30 жовтня підписала протокол з Прикордонслужбою Російської Федерації про спільний контроль проблемних пунктів пропуску на спільному кордоні.

Про це доповів Президентові України Петрові Порошенку голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, передає прес-служба Порошенка.

Назаренко поінформував Порошенка про те, що за підсумками зустрічі з в. о. голови Прикордонної служби Росії підписано протокол про спільний контроль у пункті пропуску Куйбишеве-Дяково та визначено механізми виходу на спільний контроль у пунктах пропуску Донецьк-Ізварине та Матвєєв Курган-Успєнка.

Порошенко доручив скласти "дорожню карту" з чітко визначеними датами "для встановлення українського контролю над пунктами пропуску та забезпечення митного оформлення вантажів".

Крім того, Глава держави доручив голові Держприкордонслужби до 4 листопада підготувати доповідь щодо забезпечення мобільних пунктів контролю на санітарній зоні в межах лінії зіткнення для недопущення терористів і вантажів.

Нгадаємо, через пункт пропуску "Донецьк" Росія направила на Донбас свій четвертий гумконвой.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram