ГоловнаСуспільствоЖиття

Гумконвой РФ віз товари, які не є гуманітарною допомогою, - МЗС

Які саме це були товари - у відомстві не уточнили

Гумконвой РФ віз товари, які не є гуманітарною допомогою, - МЗС
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України заявляє, що четвертий російський гуманітарний конвой містив товари, які не є гуманітарною допомогою.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У переданому російською стороною переліку вантажів містилися товари, які відповідно до Закону України "Про гуманітарну допомогу" не можуть бути визнані як гуманітарна допомога", - повідомили у відомстві.

"З урахуванням цього, а також з метою недопущення ввезення на територію України зброї, військової техніки, боєприпасів та товарів військового призначення, групою прикордонної та фіскальної служб України в російських пунктах пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" було здійснено спостереження за переміщенням російського гуманітарного вантажу через державний кордон України", - йдеться в заяві МЗС.

Раніше Державна фіскальна служба України повідомила, що українські прикордонники і митники не виявили зброї в російському гумконвої. Однак, за даними РНБО, українські прикордонники провели лише візуальний огляд гумконвою.

Нагадаємо, згідно з повідомленням МНС Росії, ввечері 31 жовтня черговий російський "гуманітарний конвой" повернувся в Ростовську область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram