ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські військові в Донецьку ходять із нашивками ДНР, - Тимчук

Російським військовим заборонили "контактувати" з місцевими жителями

Російські військові в Донецьку ходять із нашивками ДНР, - Тимчук
Фото: sbu.gov.ua

У Донецьк прибувають підрозділи російської армії, переодягнені у форму місцевих бойовиків і з нашивками "ДНР". Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Протягом останньої доби прибули майже 15 критих вантажівок з озброєнням і боєприпасами і до 100 людей особового складу. Місцевим бойовикам передано наказ російського командування за жодних умов не контактувати з прибулими військовослужбовцями РФ", - сказано в повідомленні.

Тимчук пише, що російським військовим, які перебувають на Донбасі, заборонено називати номери частин, їхні назви, склад, постійне місце дислокації, типи і види військової техніки, що є на озброєнні. "Також російським військовослужбовцям наказано контактувати з місцевими бойовиками і жителями виключно в разі особливої потреби", - заявляє Тимчук.

За даними групи "ІО", за минулу добу бойовики здійснили більш ніж 20 обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї, мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню. Найбільш інтенсивно бойовики атакують Донецький аеропорт, блокпости №31 і №38, а також позиції українських військових поблизу Гранітного і Гірського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram