ГоловнаСуспільствоЖиття

Забудовник у Протасовому Яру в Києві відновлює свою діяльність

ТОВ "Вагра" завезло будівельні матеріали та відгородило територію будівництва

Скандальне будівництво у Протасовому Яру в Києві може поновитися. Як повідомив LB.ua місцевий житель Юрій, на вул. Волгоградській 25 знову починаються будівельні роботи.

"Минулого тижня завезли будматеріали, сьогодні приїхали і відгородили територію, відгородили аж до пішохідних доріжок, так, що двом машинам роз'їхатися ніде", - розповів Юрій.

Йдеться про будівництво 12-поверхового будинку ТОВ "Вагра" на орендованій ділянці землі у Солом'янському районі.

"Це будівля колишнього маленького магазина, оточена п'ятиповерхівками і дев'ятиповерхівками, будівельна територія зачіпає і частину школи", - розповів Юрій. Він також зазначив, що, за даними забудовника, майбутню будівлю вже включено в план забудови району.

Жителі мікрорайону викликали міліцію, щоб зупинити забудовника, однак з'ясували, що на багатьох активістів міліція завела кримінальні справи "за перешкоджання господарській діяльності".

Нагадаємо, конфлікт розпочався навесні цього року, коли забудовник почав підготовчі роботи. Місцеві жителі знесли паркан і пообіцяли встати живим щитом, щоб не допустити будівництва. Розпорядження про виділення земельної ділянки ТОВ "Вагра" в оренду на 10 років підписала у 2013 році колишня заступник міського голови - секретар Київради Галина Герега.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram