ГоловнаСуспільствоЖиття

Проросійський марш в Одесі не відбувся

У призначений час прийшли близько десятка пенсіонерів

Проросійський марш в Одесі не відбувся
Фото: http://timer.od.ua/

Широко розрекламований в Одесі "Катерининський марш", який мали намір провести проросійські активісти, не відбувся.

Як передає "Інтерфакс-Україна", міліція ще за годину до початку заходу практично заблокувала Соборну площу, де мали зібратися учасники акції для подальшого маршу до пам'ятника Засновникам Одеси, центральною фігурою якого є скульптура імператриці Катерини Другої.

До призначеного часу на Соборній площі зібралися близько десяти учасників маршу, в основному пенсіонери, яких правоохоронці переконали розійтися по домівках. Також там зібралися до сотні проукраїнських активістів, які мали намір протидіяти проросійським.

Ще через півгодини частина проукраїнських активістів вирішила сама провести невеликий марш. Скандуючи гасла "Слава Україні - Героям слава!", "Україна - понад усе!" та інші вони пройшлися центральними вулицями Одеси до пам'ятника Катерині і потім до пам'ятника Дюку де Рішельє, де провели невеликий мітинг і розійшлися.

Під час руху проукраїнських активістів виникли дві сутички з перехожими, однак міліція встигла розборонити учасників бійок.

Протягом останніх кількох днів в Одесі масово звучали заклики проросійських активістів взяти участь у "Катерининському марші" центральними вулицями Одеси. Два дні тому в місті навіть з'явилися афіші, які, втім, оперативно замалювали фарбою.

Нагадаємо, масштабний "Російський марш" - захід, який традиційно відбувається в Росії під час офіційного святкування Дня народної єдності, відбувся у вівторок у Москві і ряді російських міст.

Проведення "Російського маршу" анонсувалося в центрі Києва, проте у призначений час на захід ніхто не прийшов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram