ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін відклав питання про суспільне мовлення

Уряду знадобилися додаткові консультації

Кабмін відклав питання про суспільне мовлення
Фото: timeszp.com

Кабінет Міністрів України відклав рішення про створення суспільного мовлення. Про це сьогодні заявив міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак, передає Insider.

Кабмін не ухвалив постанову про створення юридичної особи. За словами міністра, до п'ятниці з цього питання проведуть додаткові консультації з журналістами та громадськими активістами.

"Ми ухвалили рішення до п'ятниці сісти разом ще раз за круглий стіл з журналістами, які представляють робочу групу, з громадськими активістами і знайти кращу модель для юридичного оформлення рішення", - сказав Семерак.

Доопрацьований план уряд може прийняти і затвердити вже цієї п'ятниці або наступного понеділка, після чого необхідні зміни до законодавства внесе Верховна Рада.

Нагадаємо, у квітні Верховна Рада прийняла закон "Про Суспільне телебачення і радіомовлення". За законом, Кабінет Міністрів має утворити юридичну особу публічного права "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ). Громадську телерадіокомпанію буде створено на базі НТКУ ("Перший канал").

Закон забороняє втручання державних органів та органів місцевого самоврядування в діяльність НСТУ. На її функціонування в Державному бюджеті України має бути передбачено фінансування на рівні не менш як 0,2% витрат держбюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram