ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд долучив до справи Савченко матеріали, надані адвокатами

Провадження за скаргою Савченко припинили, оскільки "причину звернення усунуто"

Суд долучив до справи Савченко матеріали, надані адвокатами
Фото: www.unian.net

Слідство попросило суд припинити провадження за скаргою захисту української льотчиці Надії Савченко, оскільки причину подання скарги усунуто - до матеріалів справи долучено свідчення свідків, надані її адвокатами.

Як повідомляє "Интерфакс", захист Савченко на засіданні в Басманному суді Москви надав суду постанову про долучення опитувань очевидців, зроблених захистом. За словами слідчого, напередодні слідство скасувало раніше винесене рішення про відмову у долученні опитувань свідків.

Прокурор підтримав прохання слідства про припинення провадження за скаргою. "Ми хочемо почути від суду однозначний висновок про те, що слідчий раніше вчинив незаконно. У нас є побоювання, що надалі ці докази виключать із матеріалів справи", - заявив адвокат Ілля Новіков.

За словами адвоката Марка Фейгіна, сторона захисту надалі надасть слідству матеріали, велику частину яких зібрано і збиратимуть на території України. Відмовляючи раніше у долученні опитувань свідків, слідство, за його словами, послалося на неможливість збору доказів на території іншої держави, що, на думку захисника, не відповідає нормам російського законодавства.

Нагадаємо, сьогодні Надія Савченко вперше після етапування з Воронежа присутня на засіданні суду у своїй справі. Арешт українки продовжено до 13 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram