ГоловнаСуспільствоЖиття

У СБУ розповіли про зрадників і поплічників терористів у спецслужбі

Чотирьох співробітників СБУ заарештовано, ще п'ятьох оголошено в розшук

У СБУ розповіли про зрадників і поплічників терористів у спецслужбі

Чотирьох працівників Служби безпеки України заарештовано, і п'ятеро перебувають у розшуку за підозрою в державній зраді та причетності до терористичної діяльності.

Про це на брифінгу сказала начальник прес-служби СБУ Олена Гітлянська.

"Слідчі СБУ і Генеральної прокуратури наразі здійснюють досудове розслідування у 24 кримінальних провадженнях проти співробітників СБУ. Зокрема два провадження - за ознаками скоєння держзради, 3 - за підозрою в причетності до терористичної діяльності. Чотирьох офіцерів заарештовано, 5 перебувають у розшуку", - повідомила вона.

Зокрема, СБУ продовжує розслідування проти колишнього голови спецслужби Олександра Якименка, якого підозрюють у сприянні спільно з іншими керівниками відомства представникам іноземних організацій у веденні підривної діяльності проти України з грудня 2013-го по лютий 2014 року.

Також СБУ продовжує розслідувати кримінальне провадження проти екс-начальника спецпідрозділу "Альфа" Донецької області Олександра Ходаковського, який наразі очолює батальйон терористів "Восток".

Ще трьох екс-співробітників СБУ підозрюють у створенні терористичного угруповання та веденні бойових дій проти сил антитерористичної операції на Донбасі. Установлено, що один з них за допомогою своєї особистої магнітної картки допоміг терористам 26 травня захопити термінал міжнародного аеропорту імені Прокоф'єва в Донецьку.

Усього, за словами Гітлянська, до відповідальності притягнуто близько 50 співробітників СБУ, Міністерства оборони та інших правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявляли, що екс-керівник служби Олександр Якименко переховується від правосуддя в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram