ГоловнаСуспільствоЖиття

Майже 1700 людей зникли безвісти в зоні АТО, - СБУ

Експертизи ДНК проведені щодо сотні загиблих

Майже 1700 людей зникли безвісти в зоні АТО, - СБУ
Архив
Фото: EPA/UPG

1695 осіб на сьогодні вважаються зниклими на Донбасі, скільки з них перебувають у полоні у терористів - не відомо. Про це заявив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк у суботу в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Радіо Свобода.

"У нас є інформація про те, що безвісти зниклих 1695 осіб. Але скільки з них в полоні - дуже складно говорити", - сказав Вовк у відповідь на питання про загальну кількість полонених.

Службовець висловив надію на те, що найближчим часом звільнять п'ятьох українських переговірників, захоплених у полон в районі селища Нікішине (Донецька область).

"Дійсно захоплені в якості заручників ці люди, військовослужбовці. Ми знаємо, де вони, вже працюємо над тим, щоб їх звільнити. Думаю, найближчим часом це відбудеться", - сказав він в ефірі.

Також начальник слідчого управління СБУ зазначив, що зараз проведено близько сотні експертиз ДНК з ідентифікації загиблих в зоні збройного конфлікту.

Нагадаємо, за даними уповноваженою президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, депутата Ірини Геращенко, на Донбасі зникли безвісти або перебувають у полоні 2,8 тисячі осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram