ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС України заявляє, що "гумконвоі" забезпечують тільки терористів

Публічні "конвої" допомагають бойовикам і виконують пропагандистські цілі

МЗС України заявляє, що "гумконвоі" забезпечують тільки терористів
Фото: EPA/UPG

Російських гуманітарних конвоїв не існує, а колони вантажівок є одним зі способів забезпечення терористів. Про це сьогодні на брифінгу заявив спікер МЗС Євген Перебийніс, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Перебийніс зазначив, що не вживав би щодо поставок із Росії термін "гуманітарний конвой".

"Не існує жодних гуманітарних конвоїв. Російська Федерація щодня направляє конвої зі зброєю, військовою технікою, і ці так звані гуманітарні конвої є одним зі шляхів поставок незаконним збройним формуванням, терористам", - сказав Перебийніс.

Спікер МЗС зазначив, що таким чином Росія не тільки надає допомогу бойовикам, а й досягає при цьому пропагандистських цілей, направляючи конвої публічно.

"Я б поставив знак рівності між тими колонами військової техніки, яка заходить в Україну, і цими гуманітарними конвоями, оскільки задача у них одна - дестабілізація ситуації в Україні, підтримка терористів і забезпечення їх усім тим, що допомагає їм вести війну - зброя, техніка, паливо і все інше", - пояснив Перебийніс.

Він звернув увагу на те, що все, що направляє Росія, призначається не для мирного населення, а для підтримки терористів і їхньої терористичної діяльності.

Нагадаємо, в перших числах листопада Росія відправила на Донбас два "гуманітарні конвої", і зараз заявляє про підготовку сьомої за рахунком колони з невідомим вантажем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram