ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокати Савченко оскаржать рішення московського суду в ЄСПЛ

Басманний районний суд Москви визнав законною психіатричну експертизу

Адвокати Савченко оскаржать рішення московського суду в ЄСПЛ
Фото: Скрин-шот с Hromadske.tv

Адвокати української льотчиці Надії Савченко мають намір оскаржити рішення Басманного районного суду Москви в Європейському суді з прав людини. Про це сьогодні заявив адвокат Микола Полозов, передає "Интерфакс".

На сьогоднішньому засіданні суд визнав законним проведення стаціонарної психіатричної експертизи української льотчиці Надії Савченко.

"Проведення щодо Надії Савченко незаконної стаціонарної психіатричної експертизи, а також сьогоднішня ухвала суду, весь хід розслідування дає нам підстави для звернення до апеляційної інстанції, куди ми, безсумнівно, звернемося зі скаргою. Також звернемося до Європейського суду у зв'язку з незаконними діями стосовно Надії Савченко", - заявив Полозов.

Він зазначив, що офіційні результати психолого-психіатричної експертизи досі невідомі.

За словами іншого адвоката Савченко, Марка Фейгіна, сьогоднішню ухвалу суду "було винесено з порушенням закону, сама експертиза проведена з порушеннями, що перекочували у постанову судді Карпова".

Адвокат зазначив, що в постанові суду "визнається існування Луганської народної республіки, допускається позаюридичне визначення "каральний" щодо батальйону "Айдар".

Як зазначив адвокат Ілля Новиков, в постанові суду не було вказано слідству на протиріччя при призначенні психолого-психіатричної експертизи.

"У постанові вказується, що Савченко допустила невмотивовану жорстокість, яка виражалася в тому факті, що вона нібито зателефонувала і повідомила координати загиблих журналістів", - сказав адвокат.

Нагадаємо, Росія звинувачує Надію Савченко в пособництві у вбивстві російських журналістів.

Савченко було викрадено в Луганській області у червні цього року і доставлено на територію Росії. Наприкінці вересня українку етапували з Воронежа до Москви для проведення психіатричної експертизи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram