ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовики вербують полонених бійців АТО в агенти, - парламентер

За версією бойовиків, офіцери і бійці батальйонів нібито погодилися на те, що спочатку віддаватимуть молодший рядовий склад

Бойовики вербують полонених бійців АТО в агенти, - парламентер
Фото: @ChristopherJM

Представників українських добровольчих батальйонів, які перебувають у полоні в терористів, вербують в агенти та офіцери.

Про це заявив представник Міжвідомчого центру обміну полоненими при СБУ Юрій Тандит в ефірі "5 каналу", повідомляє Укрінформ.

"Самопроголошені республіки для себе поділяють, наприклад, військовослужбовців, рядових солдатів, сержантів, прапорщиків, офіцерів, а також представників добровольчих батальйонів. Офіційно вони говорять про те, що нібито самі офіцери і представники батальйонів погодилися на те, що спочатку будуть віддавати молодший рядовий склад. Хоча за моєю інформацією, ведеться робота над тим, щоб їх вербувати, робити з них агентів, офіцерів", - сказав він.

При цьому Тандит запевнив, що українські бійці очікують звільнення з полону і повернення додому.

Як повідомлялося, 11 листопада з полону звільнили 4 бійців: танкіста Нацгвардії Петра Стуса, бійця 24-ї танкової бригади Олександра Шокрута, бійців батальйону "Айдар" Івана Яретика і Максима Вакуленка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram