ГоловнаСуспільствоЖиття

У РНБО повідомляють про багато можливих дат наступу бойовиків

Рада безпеки завжди готується до можливого відновлення бойових дій

У РНБО повідомляють про багато можливих дат наступу бойовиків
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Спікер РНБО Андрій Лисенко не підтвердив і не спростував інформацію про дату можливого наступу бойовиків на сході України.

Про відновлення активних бойових дій Лисенко зазначив, що Україна повинна бути готова до такого розвитку подій.

"Дуже багато інформації було про можливі дати наступу терористичних угруповань. Говорили і про любов Росії до якихось знакових дат: 7 листопада і таке інше. Ми не можемо спрогнозувати - коли, ми завжди повинні бути готові", - сказав Лисенко.

Раніше сьогодні журналіст Андрій Цаплієнко повідомив про підготовку наступу вже в неділю, 16 листопада. Інформацію Цаплієнко отримав від бійців АТО, які перебувають на блокпостах у зоні бойових дій.

"Наші хлопці подзвонили, вдали із себе сепарів із блокпоста в Єленівці. Мовляв, затримали "схожих на "укропських" диверсантів". Попросили підтвердити благонадійність. Командири "рашистів" радісно підтвердили статус терористів... Далі обидва командири поцікавилися, як справи на блокпосту, і закінчили розмову приблизно однією й тією самою фразою: "Потерпіть, мужики, до неділі, в неділю наступ", "Ви ж знаєте наказ, в неділю наступаємо", - написав Цаплієнко.

Журналіст наголосив, що тільки переказує отриману інформацію і не може гарантувати її достовірність.

"Я репортер. Моя справа - розповісти те, що бачив і чув. Гарантувати наступ у неділю не можу. По гарантії звертайтеся за адресою: Москва. Кремль", - додав журналіст.

Нагадаємо, про суттєве посилення російських підрозділів на кордоні з Україною неодноразово заявляли і в РНБО, і в ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram