ГоловнаСуспільствоЖиття

"Гумконвоі" привозять бойовикам паливо і патрони, - СБУ

Останній конвой привіз обладнання для облаштування бойовиків на захоплених територіях

"Гумконвоі" привозять бойовикам паливо і патрони, - СБУ
Фото: EPA/UPG

Замість гуманітарної допомоги Росія завозить бойовикам паливо, патрони та спецобладнання для облаштування тренувальних таборів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Ми можемо підтвердити інформацію, що в так званих конвоях, по суті - у військових траках, які перефарбовують на тиждень-два в білі й інші кольори... завозиться паливо для танків, БТРів і важкої техніки терористів. Завозяться безпосередньо патрони. Останні два конвої завозили спеціальне обладнання для облаштування вже на території, яка незаконно утримується і там тероризується місцеве населення, для облаштування так званих тренувальних центрів бойовиків і терористів", - заявив Наливайченко.

Голова СБУ зазначив, що в зворотному напрямку ці вантажівки вивозять до Росії тіла загиблих.

"Конвої повинні перестати курсувати туди-сюди", - додав Наливайченко.

Водночас він не підтвердив інформацію про те, що на Донбас завозять обладнання для виготовлення фальшивих грошових купюр.

"Щодо обладнання для друкування грошей, цю інформацію сьогодні ми не підтверджуємо. Вона підлягає перевірці", - сказав голова СБУ.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що бойовики завозять на Донбас обладнання для друкування фальшивої гривні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram