ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Осокорків у Києві сьогодні збираються на нову акцію протесту

Забудовник за ніч відновив повалений паркан

Жителі київського масиву Осокорки збираються на акцію протесту проти будівництва нового торгового центру на проспекті Бажана.

Сьогодні вночі забудовник відновив знесений паркан і має намір приступати до будівельних робіт.

"Пам'ятаєте забудову на Позняках і наші літні багаття? Тоді ситуація повторювалася тричі. Ці, Осокорківські, виявилися теж нетямущими, вони не розуміють, що потрібно для початку запитати у громадськості, потрібен їм ТЦ чи для них важливіша галявинка з травичкою біля метро. Вчора ми дали їм зрозуміти що ми проти, але їх це мало хвилює, і паркан знову стоїть, вже щільніше приварений до стовпів", - пишуть жителі мікрорайону у Фейсбуці.

"Що ж, скажемо їм ще разок що нам це не потрібно. Сьогодні о 19:00 на тому самому місці. Ну, і не забувайте, просто проходячи повз, висловити своє невдоволення!" - сказано в повідомленні.

Журналісти LB.ua будуть присутні на акції протесту і проведуть пряму трансляцію на сайті.

Нагадаємо, увечері в понеділок, 17 листопада, біля станції метро "Осокорки" в Києві відбулися сутички місцевих жителів з міліцією, яка не давала знести паркан незаконного будівництва. Зранку пустир біля станції метро, який веде до переходу на вулицю Срібнокільську, огородили парканом, а ввечері жителі мікрорайону вийшли на місце майбутнього будівництва, щоб знести паркан. Активісти заявили, що документи на забудову видавалися ще за Черновецького, комісія Київради їх ще не перевіряла, громадське обговорення будівництва не проводилося. Крім того, за їхніми словами, забудоваа перешкоджає проходу до метро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram