ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві встановлять меморіальні дошки загиблим на Майдані і в АТО

Вшанують пам'ять й інших видатних українців

У Києві встановлять меморіальні дошки загиблим на Майдані і в АТО
Архив
Фото: EPA/UPG

У Києві встановлять меморіальні дошки Героям Небесної Сотні, загиблим у зоні АТО та іншим видатним українцям.

Відповідне розпорядження підписав київський міський голова Віталій Кличко, повідомляється на сайті КМДА.

Так, на вулиці Червоноармійській, 114 буде встановлено меморіальну дошку на честь Андрія Миколайовича Черненка, Героя Небесної Сотні.

На будівлі Національної парламентської бібліотеки України на вул. Грушевського, 1 встановлять меморіальну дошку на честь Сергія Гагіковича Нігояна, Героя Небесної Сотні.

Також на фасаді середньої загальноосвітньої школи №90 з'явиться меморіальна дошка на честь Сергія Борисовича Шаповала, Героя Небесної Сотні.

На будівлі СШ №275 за адресою: проспект Маяковського, 3-Г встановлять меморіальну дошку на честь Володимира Сергійовича Кравчука, воїна, загиблого в зоні АТО.

Крім цього, меморіальну дошку розмістять на будинку 20/8 на вулиці Інститутській на честь Юрія Прокоповича Спіженка, українського онколога, доктора медичних наук, академіка Національної академії медичних наук України, міністра охорони здоров'я УРСР і першого міністра охорони здоров'я України.

Українська нафтогазова академія подбала про встановлення меморіальної дошки на честь Михайла Петровича Ковалка, державного діяча, вченого, виробничника, лауреата Державної премії в галузі науки і техніки, винахідника і поета на будинку №12 у Михайлівському провулку.

Меморіальну дошку на честь Олександра Миколайовича Новікова, воїна-інтернаціоналіста, встановлять у фойє спеціалізованої школи №127.

Витрати, пов'язані з виготовленням та встановленням меморіальних дошок, буде профінансовано за позабюджетні кошти, залучені у встановленому порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram