ГоловнаСуспільствоЖиття

У кожній п'ятій родині батьки не говорять з дітьми про шкоду алкоголю

Соціологи розповіли, чому підлітки починають вживати спиртні напої

У кожній п'ятій родині батьки не говорять з дітьми про шкоду алкоголю
Фото: Макс Требухов

Основні причини, які сприяють тому, що діти починають вживати алкоголь, - це вплив друзів (64,1%), сімейні обставини (виховання і оточення) - 58,1%, а також доступність алкоголю і можливість його придбання неповнолітніми (50,8 %).

Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна серед батьків у віці від 35 до 40 років, у яких є діти-підлітки. Дослідження представили в четвер на прес-конференції.

Як виявилося, 18,5% батьків взагалі не обговорюють зі своїми дітьми тему вживання алкоголю. При цьому лише 2% впевнені, що діти вживають спиртні напої без їхнього контролю, ще 9,4% підозрюють, що це трапляється. 11,9% батьків, за даними опитування, не знають, як часто їхні діти вживають спиртні напої. Про якість алкоголю з дітьми говорять тільки 8,9% батьків.

Нагадаємо, що українці увійшли до п'ятірки найбільш питущих націй у світі після росіян, угорців, чехів і молдаван (перше місце). Глава медичного комітету Верховної Ради Тетяна Бахтєєва у 2013 році говорила, що алкогольну залежність мають від 1,2 до 1,5 млн українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram