ГоловнаСуспільствоЖиття

Військова прокуратура розслідує загибель 5 військових на 32-му блокпосту

П'ятеро бійців АТО загинули під Смілим з 2 по 27 жовтня

Військова прокуратура розслідує загибель 5 військових на 32-му блокпосту
Фото: reutski

Військова прокуратура Південного регіону відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі п'ятьох військових на 32-му блокпосту поблизу Смілого в Луганській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

Розслідування ведеться за ч.2 ст. 425 Кримінального кодексу - недбале ставлення до військової служби.

Попередньо встановлено, що з 2 по 27 жовтня понад 100 військовослужбовців Національної гвардії та Збройних сил, які здійснювали оборону та охорону 32-го блокпоста біля Смілого, були оточені незаконними військовими формуваннями і перебували під постійними обстрілами.

Службові особи командування сил АТО не вжили належних заходів, щоб забезпечити постачання боєприпасів, предметів першої необхідності і засобів життєдіяльності на цей об'єкт. Безвідповідальність військових посадових осіб спричинила вимушену передислокацію з території 32-го блокпоста, загибель 5 військовослужбовців і знищення незаконними збройними формуваннями більш ніж 20 одиниць бойової техніки.

Нагадаємо, 27 жовтня сили АТО покинули блокпост №32 у районі населеного пункту Сміле. За день до цього під час бойових дій на блокпосту загинули двоє українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram