ГоловнаСуспільствоЖиття

Євромайдан спричинив бум "Твіттеру" в Україні

Кількість українських акаунтів сягнула майже 600 тисяч

Євромайдан спричинив бум "Твіттеру" в Україні

Розпочатий рівно рік тому Євромайдан і подальші події спричинили бум популярності соцмережі "Твіттер" в Україні. Про це свідчить дослідження "Яндексу".

"Спочатку Євромайдан не дуже вплинув на активність українських користувачів. Зате в лютому цього року кількість публікованих повідомлень різко зросла - середнє число твітів на день збільшилося з 80 тис. до 180 тис. записів", - йдеться в повідомленні компанії. Із початком Євромайдану частка твітів українською мовою зросла вдвічі - із 6 до 12 відсотків, а 18-22 лютого повідомлень українською мовою було понад чверть від усіх твітів з українських акаунтів.

До 21 листопада середня довжина твіту українською мовою становила близько 90 символів, а після - більш ніж 100. Водночас довжина твітів російською практично не змінилася - близько 80 символів у середньому твіті.

Тег # євромайдан був найпоширенішим із початку протестів і до кінця липня. За цей час його використовували більш ніж 700 тисяч разів трьома мовами.

Фото: yandex.ua

При цьому найактивнішим за числом публікацій у день виявився липень - останній місяць, який враховували в дослідженні. За 18 і 17 липня - два дні з найбільшим числом твітів - в українських акаунтах з'явився майже мільйон повідомлень. Цього місяця з'явилося близько 100 тис. нових українських акаунтів - це більше, ніж за перші шість років існування сервісу з 2006-го по 2012 роки. У результаті на кінець липня 2014 пошук по блогах Яндексу проіндексував майже 600 тис. українських акаунтів.

Фото: yandex.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram