ГоловнаСуспільствоЖиття

У Порошенка обіцяють низку законів на підтримку переселенців

У Порошенка обіцяють низку законів на підтримку переселенців
Фото: Макс Левин

В Україні розробляють низку законопроектів, спрямованих на підтримку вимушених переселенців.

Про це заявила Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Зараз ми готуємо низку ініціатив, законопроектів, які будуть спрямовані саме на розв'язання проблем медицини, освіти та надання допомоги тим людям, які сьогодні опинилися в такій непростій ситуації у зв'язку з проведенням АТО і подіями на Донбасі", - сказала Геращенко.

За її словами, Президент, який днями підписав закон "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", доручив уряду створити всі умови й активно співпрацювати з новообраним парламентом, Уповноваженим Президента з питань, що стосуються тимчасових переселенців, гуманітарних проектів і проблем у зоні АТО.

Зокрема, новообрані депутати VIII скликання вже почали розробку низки законопроектів для розв'язання найнагальніших проблем - освіти і медицини як у зоні АТО, так і для переселенців за її межами.

Уповноважений додала, що за офіційною інформацією з територій, підконтрольних бойовикам, були змушені виїхати понад 458 тисяч громадян. Крім того, близько 20 тисяч осіб виїхали з Автономної Республіки Крим.

"Тобто більш як 470 тисяч осіб стали вимушеними переселенцями, фактично кожен сотий громадянин України потрапив у складні обставини", - констатувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram