ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримським татарам запропонували провести Всесвітній з'їзд у Москві

У Москві стверджують, що права кримських татар не порушуються

Кримським татарам запропонували провести Всесвітній з'їзд у Москві
архив

Всесвітній з'їзд кримських татар має відбутися в Москві.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на довірену особу президента Росії Союна Садикова.

"Я пропоную провести в Москві Всесвітній з'їзд кримських татар, щоб усі переконалися, що кримські татари живуть нормальним життям, нарівні з усіма громадянами. Ніхто з боку інших національностей або держави на них не тисне, не заважає", - сказав Садиков.

На думку Садикова, кримсько-татарські діаспори в Європі, США, Канаді та інших країнах під впливом антиросійської пропаганди впевнені, що в Криму кримських татар утискають.

Він підкреслив, що готовий надати сприяння у проведенні з'їзду. "Ми готові допомогти провести з'їзд, щоб за кордоном була правильна інформація про Росію, а не та брехня, яка є", - сказав Садиков.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Включення Криму до складу РФ не визнала ні Україна, ні світова спільнота.

23 листопада, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звинуватив Росію в намірі витіснити корінний кримськотатарський народ з території АРК. Раніше неодноразово повідомлялося про порушення прав людини в Криму та обшуки в мусульманських релігійних інститутах на півострові.

Крім того, один з лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляв про існування "ліквідаційних списків" кримських татар, життю яких загрожує російська окупаційна влада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram