ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти згадали торішні події на Банковій і перекрили Хрещатик

Акція закінчилася мирно. Рух Хрещатиком відновили

Акція з перекриття вулиці Хрещатик у Києві триватиме до 23:00.

Про це йдеться в повідомленні студентського об'єднання "Варта Києва" у Facebook.

"Молодь, яка спочатку зібралася на вул. Банковій згадати торішні події, побиття "Беркутом" мітингувальників біля Адміністрації Президента, повернувшись на Майдан Незалежності, перекрила Хрещатик", - йдеться в повідомленні.

За інформацією об'єднання, студенти пообіцяли, що такі акції повторюватимуться, якщо влада не буде прислухатися до їхніх вимог.

Зокрема, молодь вимагає оновити керівництво країни, надати звіт про те, скільки коштів і куди саме виділяється на АТО, а також конкретних кроків у боротьбі з корупцією.

Тим часом спільнота Maidan Press Center у Facebook повідомила, що акції в центрі Києва і на Банковій проводили "ультрас", які хотіли нагадати про події 1 грудня на Банковій, а також вимагали зустрічі з президентом Петром Порошенком.

За інформацією спільноти, сьогоднішню акцію завершено.

Раніше у прес-службі ГУМВС України в Києві повідомили, що близько 100 молодих людей у балаклавах і з битами перекрили вул. Хрещатик.

У відомстві зазначили, що спочатку ця група молодих людей зібралася на Майдані Незалежності біля стели. Потім група людей почала рух у бік вул. Банкової. Під час ходи невідомі використовували петарди. Однак, побачивши правоохоронців на вул. Банковій, група невідомих зійшла на Хрещатик, після чого перекрила рух автотранспорту.

Нагадаємо, 1 грудня 2013 року під час штурму Банкової молодими людьми з ланцюгами в руках "Беркут" наздогнав, затримав і жорстоко побив дев'ятьох чоловіків. Незабаром за рішенням суду їх було арештовано, їм "світив" 8-річний термін за організацію масових заворушень. Затриманих назвали "в'язнями Банкової". Всіх їх амністували і випустили на свободу за ультиматумом активістів Майдану через кілька місяців після затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram