ГоловнаСуспільствоЖиття

З Майдану можуть прибрати стелу Незалежності

Центр Києва чекає масштабна реконструкція

З Майдану можуть прибрати стелу Незалежності

Головний архітектор Києва Сергій Целовальник заявив, що під час масштабної реконструкції центру столиці з Майдану Незалежності можуть прибрати стелу Незалежності та скляні куполи.

"Колона - це символ імперії, символ тоталітарності. А ми будуємо демократичну державу, так?" - сказав він ВВС Україна.

Головний архітектор Києва також допускає, що внаслідок конкурсу можуть змінити і підземний простір під Майданом і Хрещатиком, де зараз працюють магазини.

"Крім того, що Майдан, ймовірно, видозміниться, може виникнути відкритий вгору підземний простір, який об'єднає дві сторони Майдану, або рівень над проїжджою частиною площі, і сама площа стане форумом над усім цим простором", - розповів архітектор.

У конкурсному завданні також передбачено, що частину дороги на Хрещатику звузять з восьми до шести автомобільних смуг, розширивши тим самим тротуар.

Нагадаємо, уряд і київська влада проводять конкурс серед архітекторів на кращий проект реконструкції центру Києва під назвою "Територія гідності". Рішення конкурсу стосуватимуться території площею 70 га. Серед запланованих нововведень - система пам'ятників учасникам протестів, музей Майдану і Міжнародний культурний центр у приміщенні Українського дому.

Підсумки конкурсу мають підбити до літа 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram